Jak prát oblečení pro miminko

Dopřejte svému miminku kvalitní oblečení kitikate z organické bavlny, které se navíc snadno pere. Kojenecká pokožka je velice citlivá a náchylná k podráždění. U novorozenců neexistuje žádná kožní flóra tvořená prospěšnými mikroorganismy, které chrání tělo před škodlivými účinky. Zatímco Ph pokožky u dospělých je 5,5, u dětí je to 6,8. Navíc keratinová vrstva pokrývající kůži se u kojenců začíná rozvíjet až po 2 měsících. Proto je tak důležité zvolit šetrný prací prostředek.

Oblečení pro vaše nejmenší perte vždy zvlášť. Nejen, že je to hygieničtější, ale také praktické. Většinu našeho oblečení doporučujeme prát na 30 stupňů, ale nemělo by se nic stát, pokud zvolíte i vyšší teplotu. 

Pračky mají většinou speciální program na dětské prádlo, což znamená jeden cyklus máchání navíc. Tím se z oblečení odstraní veškeré zbytky pracích prostředků. Pokud Vaše pračka nemá speciální program, stačí pouze nastavit jeden cyklus máchání navíc. 


Jaký prací prostředek vybrat

Běžné prací prostředky obsahují chemikálie, umělá barviva a optické zjasňovače, které u dětské pokožky způsobují vysoušení, ale i alergie a ekzémy. Dětský prací prášek používejte alespoň do 3 let věku dítěte. 

Tekutý prací prostředek v bio kvalitě s výtažkem aloe pro praní kojeneckého a dětského prádla.

Prací gel díky koncentrovanému složení a silné enzymatické technologii snadno odstraňuje skvrny, proniká do tkání a odstraňuje nečistoty, skvrny a zápach a to i při nízkých teplotách. Je dobře rozpustný ve vodě a snadno se odstraňuje z textilií. Na odolné skvrny je možné použít koncentrovaný prostředek.

Koncentrovaná bio aviváž (máchadlo) s bylinnými přísadami pro dětské prádlo:

Neutralizuje zbytky pracích prostředků a odstraňuje je z prádla.  Má speciální složení s bylinnými přísadami, které neškodí přírodě a lidem. Nezpůsobuje opotřebení tkaniny a tím prodlužuje životnost oděvu. Uvolňuje a změkčuje textilní vlákna, čímž snižuje mačkání a usnadňuje žehlení. Odstraňuje statickou elektřinu z prádla. Vůně je na prádle aktivní po dlouhou dobu.

Prací prostředek i aviváž pro dětské prádlo značky kitikate podléhají kontrole Institutu pro etickou a environmentální certifikaci ICEA (Itálie). Jedná se o výrobky z udržitelných a certifikovaných organických surovin, bez obsahu GDO, nevystavené ionizujícímu záření, netestované na zvířatech a využívajících recyklovaných nebo opakovaně použitelných obalů.


Najdete nás i na MALL.CZ