Jak vybrat body pro Vaše miminko?

Body patří dnes k nejoblíbenějším kouskům kojeneckého oblečení a nahrazuje vlastně původně používané plátěné košilky nebo trička, která se oblékala pod tzv. dupačky. Dnešní miminka nosí buď jednodílný overálek nebo právě zmíněné „bodýčko“ s polodupačkami. Body je velmi praktické na oblékání, navíc má miminko zádíčka i bříško v teple a  plenka je dobře fixovaná.

Při výběru byste se měli zaměřit především na kvalitu materiálu a typ zapínání.

Nejvhodnějším materiálem pro výrobu kojeneckého oblečení je bio bavlna. Neobsahuje žádné chemikálie, běžně používané při klasickém zpracování bavlny, proto je jediným řešením především pro miminka s alergiemi, ale nejen pro ně. Všechny děti mají mnohem citlivější pokožku než my dospělí a proto bychom jim měli dopřát právě bio bavlnu, protože je mnohem jemnější, měkčí, prodyšná a dokonce má delší životnost. Patentky na výrobcích značky kitikate neobsahují nikl. Důkazem kvality je certifikát GOTS, který zaručuje 100% zdravotní nezávadnost.

Podle typů zapínání můžeme body rozdělit na:

- body celopropínací – ideální pro nejmenší miminka (některé vyrábíme od novorozenecké velikosti přibližně do 3 měsíců, ale najdete u nás i větší velikosti)

-body kimonové (zavinovací) – patří mezi nejoblíbenější a to nejen pro nejsnadnější oblékání, kdy vlastně s miminkem nemusíte vůbec manipulovat. Prostě ho položíte na rozepnuté body (stejně jako u předchozího typu) a pomocí patentek zapnete. Druhou předností je to, že bodýčko je hodně široké a pohodlné a tudíž neobepíná bříško

- body amerického typu – látka na ramínkách je překřížená, takže otvor pro hlavičku se dá hodně roztáhnout a tento typ ocení maminky, které nerady zapínají patentky a mají už určitou zručnost při oblékání přes hlavičku. Takové body se určitě dobře svléká, stačí je stáhnout směrem dolů.

- body se zapínáním na rameni – se podobá americkému typu - na jedné straně je zapínání na 2 patentky.

Pro snadnější přebalování se všechna bodýčka samozřejmě dají rozepnout i mezi nožičkami.

Kromě uvedených typů můžete najít v naší nabídce i body s krátkou légou na zádech nebo prodlužovací body, která mají mezi nožičkami 2 řady patentek.

Podle ročního období a počasí budete pak volit buď body s dlouhým nebo krátkým rukávem. Na některých dlouhých rukávech jsou záložky, které po ohrnutí plní funkci rukaviček, což je praktické nejen pro zahřátí ručiček, ale hlavně jako ochrana před poškrábáním nehtíky. Body-tílka doporučujeme mít v šatníku Vašeho děťátka celoročně, využijete je totiž nejen v létě, když je horko, ale naopak i pro chladnější dny jako spodní prádlo. Některá letní body jsou ušita z tenoučké perforované látky, aby se děti cítily opravdu pohodlně a jejich pokožka mohla volně dýchat. Máme v nabídce i mušelínová body, která jsou také velice vhodná na léto, protože díky otevřené vazbě tkaní je mušelín úžasně prodyšný.

A když budete chtít děťátko trochu víc naparádit, koukněte na košilová body s límečkem nebo pořiďte holčičkám bodýčka s volánky.

 

 

 

 

 

Najdete nás i na MALL.CZ