Proč jsou hnízdečka pro miminka tak oblíbená?

Určitě každá nastávající maminka o hnízdečku slyšela, ale možná ne každá zná všechny jeho přednosti. Zkusíme si je tedy přiblížit.

  1. Pocit bezpečí, klidnější spánek

Děťátko se v hnízdečku díky stísněnému prostoru cítí tak trochu jako v maminčině bříšku, což u něj velice rychle navodí pocit bezpečí a lépe se mu usíná. Spánek je klidnější a ukládáním do hnízdečka tak nenásilně nastavíte miminku pravidelný každodenní režim. 

  1. Praktický pomocník v domácnosti

Děťátko můžete mít díky hnízdečku stále u sebe, kamkoliv se hnete – dá se položit na pohovku, na stůl, na zem v místnosti nebo venku. I vám zajistí spokojenější spánek, když si chcete vzít miminko do manželské postele, nemusíte se bát, že byste ho zalehli. Některé maminky používají hnízdo i v hlubokém kočárku, kde slouží i jako tlumič nárazů.

  1. Náhrada postýlky při cestování

Největším problémem při cestování bývá postýlka. Ať už se chystáte na dovolenou nebo třeba  jen na kratší návštěvu k babičce, díky hnízdečku můžete dopřát miminku  bezstarostný spánek v dokonale známém prostředí.

  1. Nácvik „pasení koníčků“

Tento cvik, který napomáhá miminkům posílit zádové a šíjové svalstvo, je možné trénovat v hnízdečku. Miminka jsou ze začátku v poloze na bříšku nestabilní a často se převáží. Vysoký a měkký okraj hnízda tak bezpečně zachytí každý pád.

  1. Zvykání na vlastní postýlku

Pokud z počátku bylo miminko zvyklé spát s vámi ve velké posteli a pak se rozhodnete přesunout ho do dětské postýlky, určitě to lépe zvládnete s hnízdečkem. Změna pro něj nebude tak výrazná, protože stále bude v bezpečí dobře známého hnízdečka.

  1. A výhoda hnízdečka kitikate?

Údržba našeho hnízdečka je velice snadná, protože stačí vyprat jen samotný povlak. Pod kanýrem jsou skryté zipy, díky nimž vyndáte vycpávku z boků. U nožiček rozepnete suchý zip, kterými jsou postranní části spojeny dokola a zde dále rozepnete patentky a vyjmete měkkou vložku ze dna.

Najdete nás i na MALL.CZ