KITIKATE TIP: Jak oblékat miminka v létě

LETNÍ MIMINKO

V letních horkých dnech je důležité brát ohledy na citlivou pokožku miminek a jejich nevyvinutou termoregulaci, a proto pro vás máme tipy, jak v létě vaše nejmenší oblékat.

Hlavní zásadou je nevystavovat miminka přímému slunečnímu záření. Jejich pokožka je jemná a velmi citlivá, neobsahuje téměř žádné ochranné barvivo. Nejméně do 6 měsíců věku se u miminek nesmí používat ani opalovací krémy, a i později jen velmi jemné a velmi opatrně.

Pokud zakrýváte kočárek plenkou, dávejte si pozor, aby nebyla zakrytá celá část a nevzniklo uvnitř kočárku moc velké teplo bez potřebné cirkulace vzduchu. Pravidelně miminko kontrolujte a ujistěte se, že není zpocené za krkem a na zádíčkách, zda není neklidné a nemá načervenalé tvářičky.

Doporučujeme miminko vypodložit bavlněnou dekou nebo plenou, aby leželo na příjemném povrchu.

Nejlepší je miminko v horkých dnech obléknout od hlavy až k patě do bio bavlny, která je mnohem prodyšnější než konvenční bavlna - s našimi kitikate produkty to jistě není žádný problém :)

JAK MIMINKO V LÉTĚ OBLÉKNOUT?

Nebojte se miminku obléci dlouhý rukáv - pokud zvolíte oblečení z vhodného materiálu, jistě to ničemu nevadí. Hlavní je chránit jejich pokožku před přímým sluníčkem. Samozřejmě můžete zvolit i body s krátkým rukávem, tenké kalhoty (v nabídce máme prodyšné kalhoty z mušelínu), pro holčičky šatičky.
Naším tipem je oblečení z perforované látky.
Skvělé jsou na léto také overálky, které jsou pohodlné a prodyšné.

Detail, na který se často zapomíná, jsou cedulky a etikety. Právě škrábající cedulka na zpocené kůži může být jeden z důvodů, proč miminko pláče. U většiny našeho oblečení se setkáte s cedulkami, které nejsou všité přímo do švu oblečení, ale jsou přišité na proužku bavlněné látky, takže po odstřižení etikety nehrozí žádné nepříjemné škrábání od zbytku cedulky ani neriskujete, že obleček ustřižením etikety poškodíte.



Najdete nás i na MALL.CZ